söndag 31 mars 2013

Stolen ska vara svart!

Nu har jag gjort klart hela formen och även målat klart hela stolen!!
Bara att måla den i olika vinklar på ett papper kvar..
Meen jag valde att måla den svart för jag gillar det på möbler men jag tyckte den såg rätt tråkig ut med bara en färg så jag letade på internet efter inspiration från 1800-talet. Då hittade jag en takkrona som jag målade en liknelse av och klippte ut en stencil och sprayade med guld. Detta gjorde jag på hela undre delen (4takkronor) och även en mindre version på ryggstödet. Sen är det även en liten 3D effekt på ryggstödets krona (två droppar som sticker ut lite) och även en som hänger nedanför!















onsdag 27 mars 2013

Hemma pyssel!

I slutet av förra terminen målade jag ett par läppar som jag tror skulle passar bra som mönster på ett vitt pösigt linne, så jag köpte ett linne men stannade där för visste inte riktig hur jag skulle måla dit det på linnet.
Förra veckan hittade jag däremot svart textilfärg hemma och bestämde mig idag för att äntligen måla!
Dock så tappade jag penseln på linnet vilken är varför det ser så kladdigt ut på vänstra övre läppen..

Massa bilder!!















tisdag 26 mars 2013

Ändring på skissen igen...

Åter igen blev det ändringar på stolen!
Jag filade aldrig på benen för kände att stolen blir för instabil när man sitter på den så nu blev det istället kartong runt benen så det formas ett kryss underifrån, jag har även suttit fast pinnar mellan benen så den blir ännu mer stabil!
Men för att ändå få dom rundade formerna som fanns på inspirations stolen så filar jag det på stolsryggens pinnar.

Har glömt ta bilder på stolen en lång period så målade upp hur resultatet ska bli..

fredag 22 mars 2013

Mönsterdax

I bilden har vi nyligen gjort ett mönster som ska ha symmetri och olika symmetriska transformationer så som transalation och tesselering. Mönstret ska även innehålla spegling och rotation.
Transalation är en upprepning av en figur.
Man kan säga att man kopierar figuren och flyttar den till en annan plats i bilden.
Tesselering är en metod för att skapa en plan yta med hjälp av geometriska figurer utan att det uppstår några tomrum eller överlappningar.
Här är min bild som jag har både använt spegling och rotation i, tror nog det syns på mönstret men lägger också upp en bild på hur grund bilden ser ut som jag sen fixade i photoshop.
Jag lägger upp senare hur den ser med tesselering och transalation.
Mitt mönster har även fått lite effekter då jag har lagt upp det på instagram!



To complicated!

Jag skulle ju göra "virvelvindsben" på stolen men det skulle ta så väldigt lång tid att skära ut alla bitar särskilt när dom är runda så skippade det utan valde en ny idé, rulla ihop massa kartong till rullar och sen fila så det blev på ett sett svarvat som min inspirations stol :)
Här är även skissen på min stolsdyna och arbetsprocessen på den innan den sattes ihop med benen!







Inrednings uppgift!

I designen håller jag på att designa ett rum till en tjej i min klass.
Jag har haft ett antal problem med det här projektet så som att jag inte fått rätt mått och heller inte alla mått på hennes rum. Tycker personligen att jag inte fick så mycket information på vad hon ville ha i rummet och vad hon gillar för saker till inspiration.
I själva arbetsprocessen har jag i övrigt inte haft så stora problem förutom att vissa av de saker/möbler jag har valt inte längre finns kvar och har därför haft svårt att kunna rita upp måtten och även veta hur mycket allt kostar.
Det började med att vi skulle ta reda på vad kunden önskade sig, hur hon ville ha sitt rum och göra ett collage med de saker/länder/stilar kunden tycker om.
Sen var det bara att rita upp måtten på rummet och börja få idéer medan man letade på internet efter olika möbler och inredningsdetaljer!
När jag hade valt allt jag ville ha i rummet så gjorde jag ett collage med möblerna och även en lista på vad dom kostar mm.
Efter detta gjorde jag klart ritningen, ritade upp vart alla möbler skulle stå och färglägga allt i två olika vyer, toppvy och "vinkelvy"?
Har hjärnsläpp så kommer inte på vad det heter just nu...
Men jag har bara vinkelvyn kvar att färglägga sen är jag klar!

Le pictures..










Kartong problem!

I slutet av förra året fick jag i uppgift att skapa en stol i kartong som var inspirerad av någon del från 1800-talet. Kan notera att man även skall kunna sitta på den.
Jag blev inspirerad av en stol med svarvade ben och tänkte göra en modern version av den genom att göra den svart och att de svarvade benen istället såg ut som virvelvindar, alltså runda kartong skivor i olika storlekar som står på hög och bildar på så sätt benen!