torsdag 25 april 2013

Kubistisk möbelkolleltion

I bilden har min klass fått i uppgift att designa en möbel- eller kläd-kollektion beroende på om man går inredning eller mode linjen. Kollektionen ska innehålla minst fem möbler eller kläduppsättningar.
Vi skulle lotta om vilken konststil vi skulle använda som inspiration och jag fick kubismen! Jag visste direkt hur mina möbler skulle se ut men behövde en konstnär jag kunde inspireras av och valde därför Fritz Wotruba som har t.ex gjort Wotrubakirche som är en kyrka i Wien. (Finns bild längst ner)
Min idé är att mina möbler skall innehålla ett labyrint mönster i sig! T.ex att borden kommer ha ett labyrint mönster som går ner mot golvet och en glasskiva över medan stolarna får labyrint mönstret genom benen i profil.
Har hittills målat ett bord och en stol som finns längst ner i inlägget. Så det är bara tre kvar!
Och hur kommer det sig att jag valt Fritz Wotruba? Jo för enligt mig påminner hans konstverk mig om pussel och labyrinter och kommer eventuellt använda mig av liknande färger som han har med i sina konstverk.






onsdag 24 april 2013

Translation och tesselering

Här är äntligen mina två bilder som visar translation och tesselering!
Den första är det gamla mönstret som jag bara har suttit bredvid varann med mellanrum och därför skapat en translation. Sen eftersom det var ett väldigt svårt mönster att göra till en tesselering så valde jag att göra ett nytt liknande mönster fast mer fyrkantigt men ändå samma färger! På det här mönstret har jag även valt att ha med lite skuggor för att få även det mer simpla mönstret att likna min inspirations bild som är ett högt mer runt tak med massa små detaljer! Därifrån fick jag även idén med färgerna.
Och i mitt tidigare inlägg om mönsteruppgiften har jag beskrivit om vad translation och tesselering.








lördag 6 april 2013