onsdag 6 februari 2013

Bokomslag

Efter att jag och min klass läste en bok i engelskan så har vi fått i uppgift att designa en ny framsida åt den boken vi själva läst. Jag läste Harry Potter and the philosophers stone och här är mitt resultat!



Vi skulle först göra ett collage som beskrev åldersgruppen, men jag tycker personligen inte det finns nån speciell ålder för gruppen eftersom jag känner personer i alla åldrar som har läst den. Så jag valde mer att bara beskriva vad man kan tycka om mer ifall man tycker Harry Potter är intressant. Vilket enligt mig är mer gammalt, mörkt och fantasy.


mitt collage!
Jag började med en kladd för att kolla om min ide skulle funka, vilket jag personligen tyckte och då använde jag mig av en vanlig bild på google (som man egentligen inte fick göra), men jag kan inte hitta originalet. Så här är en liknande bild, skillnaden är att det va inga moln framför molnen.




Eftersom jag tyckte kladden blev så bra med just den bilden så ville jag inte byta, men om det verkligen inte funkar med google bilden så kan jag måla av slottet men det skulle ta ett tag...
Jag valde att ha en bild på slottet eftersom det är det Harry anser vara sitt hem och det är där större delen av filmen utspelar sig. sen valde jag att använda mig av mörka färger eftersom det passar bra in i temat och varför jag valde just färgen röd så är det för att "de vise sten"(the philosphers stone) är röd.

Jag är personligen nöjd med resultatet och jag tycker det var en rolig uppgift eftersom jag tycker om att arbeta med photoshop!