tisdag 6 november 2012




eftersom jag blev klar med min mobil så tidigt så fick jag i uppgift att komma på hur jag skulle kunna utveckla den och bygga ut den på något sätt, iden jag fick var att fortsätta med fibonaccis talföljd fast istället för att visa det i färg så valde jag olika former i talföljden och därför blev det bara svart, vitt och grått på utbyggnaden. 
Jag behövde egentligen bara rita upp min ide på ett papper, men eftersom jag tyckte det passade så bra med den andra delen så valde jag att göra den delen också och jag kan säga att jag är nöjd med resultatet.
jag tycker den representerar två olika sidor av en själv. "döm inte hunden efter håren" passar rätt bra här faktiskt eftersom det är som en grå och mer kantig utsida men en färgglad och snällare insida, vilket jag personligen tycker påminner om en vuxen som ser väldigt bestämd och vuxen ut när man bara tittar på personen men när man väl lär känna den så märker man att det unga och lekfulla barnet fortfarande finns kvar där inne.
Det var lite svårare att göra den andra delen eftersom på tex trianglarna blev själva pappret väldigt jobbigt att arbeta med eftersom det va så små bitar där jag skulle få fast stål ringarna, men jag lyckades och jag är nöjd med resultatet!
det färdiga resultatet kanske inte världens bästa bild men kunde inte ta ner den för tillfället .
här är en bild från arbetet av den första delen efter jag gjort klart stommen alla cirklar skulle hänga i.
jag hade en till bild på den andra delens process men den vägrade att vända på sig så jag struntade i den.

tisdag 2 oktober 2012

reslutatet av mobilen

Nu är jag klar med mobilen och jag har tyckt det varit både kul och enkelt, det kan ju bero på att jag har valt en väldigt simpel design men jag är nöjd med resultatet!
Jag inspirerades av fibonaccis talföljd och valde därför talen 1, 1, 2, 3 och 5 i olika färger d.v.s. i gul, blå, grön, orange och röd för att man skulle kunna se dom olika talen via färgerna. Jag valde cirklar för jag tyckte det passade eftersom jag ville ha designen rätt simpel p.g.a. att jag har många färger, men jag tror inte det hade blivit så mycket svårare om jag valde någon annan form, jag valde det dessutom för att jag målade först bara cirklar som skulle visa vart allt skulle sitta och sen tyckte jag det såg bra ut så det fick bli så helt enkelt.
jag började med att skissa på min design och fick lite inspiration av det pappret där det fanns två bilder på mobiler och utgick efter det. Efter det började jag rita cirklarna med hjälp av en passare och klippte sedan ut dem, sen började jag att forma till bågarna i ståltråd och använde till det två olika tjocklekar med ståltråd, det va en tjockare som "stomme" och sen en tunnare som jag snurrade runt för att kunna sätta fast öglor på mitten av bågarna där vissa cirklar skulle hänga m.m för om jag inte hade haft det skulle dom nog förmodligen bara glida ner på sidan. Efter det gjorde jag massa små stål ringar (33 stycken för att vara exakt) som cirklarna skulle hänga i, sedan gjorde jag små hål i cirklarna, satte fast ringarna och hängde upp dom i bågarna. Jag vägde så att allt skulle hänga rätt och jämt och satte sedan ihop allt till den klara mobilen.
Jag använde också fiskelina för att hänga upp den.

Här är en bild på resultatet!